fredag 13 februari 2015

Kärlek...

...är dagens tema hos Blommig fredag.
 
 
 
Ett enkelt tema. Kan tyckas. Men vad är egentligen kärlek i sammanhanget? Kärleken till en trädgård? Kärlekens färg? Romantiska rosor? En känsla? Jag skulle kunna skriva om vad som helst och komma undan tror jag:).
 
Först och främst är det nog kärleken till min trädgård jag kommer att tänka på. Men för att bryta ner det lite handlar det också mycket om rosor. Jag älskar rosor. Som Ferdinand Pichard ovan.



En kärlekshörna kanske? Det lät nästan lite barnförbjudet men det var inte riktigt så jag menade... För mig finns det i alla fall mycket kärlek där nere i hörnet av trädgården och där trivs även maken som annars inte är har så stor kärlek för just trädgården som jag har. På planket klättrar underbara Constance Spry.

 


Paul´s Himalayan Musk.



Kärlek i äppelträdet och på en rosenbåge.


 
Valdemar.

 
 
 
Okänd pionsort men inte okänd kärlek.


 
Och till sist, men inte rangordnad vad gäller kärlek, Rosenholm.
Ja, det var nog dagens kärlek i bilder.
 
 
Nu blir det sportlov och efter det är det vår! Har jag bestämt. Tror jag.


lördag 7 februari 2015

Vårlängtan!


Veckans tema hos Blommig fredag är vårlängtan. Och så passande! För den finns ju verkligen där, längtan efter våren. Under natten smälte den lilla snö vi hade och nu är det full fart mot våren. Hoppas jag.

Det finns så mycket att visa när det gäller vårlängtan men för att begränsa det så håller jag mig åt det blommiga hållet. Ovan är det körsbärsträdet Kanzan som är underbart tycker jag!



Våren är såklart lökar till stor del. Allium, tulpaner, krokus och allt vad man nu tycker om. När man ser alla lila bollar och alla andra vårblommor som vajar där i toppen på en stadig stjälk är det verkligen mödan värt med det tråkiga nedgrävandet av lökarna på hösten.



Jag älskar tuplaner! Här Angelique.



Våren är också att det kliar i fingrarna att få göra något där ute i trädgården. Pyssla lite, påta lite i jorden, köpa de första penséerna och knöla ner i alla lämpliga och olämpliga tråg och byttor (man köper ju alltid lite för många...)



Magnolians blommor är också väldigt mycket vår för mig. Just nu står de där ute i sina luddiga vinterkläder men snart så!

Tick, tack, tick, tack... klockan går helt klart mot vår!